Dit zijn de beste beautysupplementen

Gepubliceerd op 22 augustus 2024 om 10:32

In de wereld van schoonheidsverzorging wordt steeds meer nadruk gelegd op een holistische aanpak: schoonheid begint van binnenuit. Naast crèmes en serums zijn beautysupplementen zoals Q10, collageen, astaxanthine en resveratrol in opkomst als krachtige bondgenoten om je huid te laten stralen. Maar wat maakt deze supplementen zo bijzonder? En hoe kunnen ze je helpen om die stralende huid te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd? Laten we een aantal ingrediënten onder de loep nemen.

 

Q10 voor  huidverzorging

Co-enzym Q10 (ook wel ubiquinon genoemd) is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam die een rol speelt in de energieproductie van cellen. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van Q10 af, wat kan bijdragen aan het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

Q10 heeft een opvallende rode kleur. In crèmes en serums wordt Q10 vaak in een lage dosis gebruikt, omdat te veel Q10 de formulering een ongewenste rode tint kan geven. Hoewel deze lage doses nog steeds nuttig kunnen zijn voor de huid, geeft een hogere inname via supplementen een beter effect.

Het innemen van Q10-supplementen leidt tot een frissere en jonger uitziende huid.

 

Collageen: Veerkracht en elasticiteit

Collageen is een eiwit dat de structuur van de huid ondersteunt. Vanaf ons 25e levensjaar begint de productie van collageen af te nemen, wat kan leiden tot verlies van elasticiteit en het ontstaan van rimpels. Door collageen supplementen in je dagelijkse routine op te nemen, kun je helpen een stevige en veerkrachtige huid behouden.

an VERISOL® collageenis door middel van klinische studies aangetoond dat een dagelijkse dosering vanaf 2,5 gram al leidt tot een significante verbetering van de huidelasticiteit en een afname van rimpels. Een hogere dosering heeft meer resultaat. Op langere termijn (>6 maanden) zou zelfs cellulite kunnen verminderen door inname van dit specifieke collageen, zo blijkt uit andere onderzoeksresultaten.

 

Over collageen raken we niet uitgepraat. Er is namelijk veel verschil in kwaliteit als het gaat om collageen supplementen. Belangrijk is hoeveel collageen je inneemt, of het collageen gehydrolyseerd is en of de werking van het collageen is onderzocht. 

Lees het blog Collageen voor dummies om meer te weten te komen over collageen, de 10 veelgestelde vragen over collageen en de Bewezen effecten van Verisol collageen. Ook hebben wij de vereisten op een rij gezet waar een goed collageensupplement aan moet voldoen.

 

Astaxanthine: Voor een egale teint

Astaxanthine, een kleurpigment afkomstig uit algen, kan de eerste tekenen van huidveroudering tegengaan. Deze rode pigmentstof is in staat rimpels en fijne lijntjes te verzachten.  Astaxanthine is ook een uitstekende bondgenoot voor het verkrijgen van een egale teint. Door zijn unieke vermogen om cosmetische pigmentvlekken en verkleuringen tegen te gaan. Dit maakt de huid gladder en zorgt voor een gelijkmatigere huidskleur.

 

Ondanks deze voordelen wordt astaxanthine niet vaak in crèmes gebruikt. Dit heeft een praktische reden. Astaxanthine heeft een sterke rode kleur, die moeilijk te maskeren is in crèmes. Zelfs bij lage concentraties kan de kleur zichtbaar zijn, wat kan leiden tot ongewenste vlekken of verkleuring op de huid. Dit is een van de grootste uitdagingen bij het gebruik van astaxanthine in crèmes en serums.

Daarom wordt astaxanthine vaker aanbevolen als supplement, waar het van binnenuit kan werken zonder de esthetische nadelen van een topische toepassing. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van alle voordelen voor je huid, zonder je zorgen te maken over verkleuringen. Lees ook: Glowing skin met astaxanthine en onze Tips om pigmentvlekken te voorkomen.

 

Door astaxanthine te combineren met antioxidantvitamines C en E worden de huidcellen beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling. Het resultaat? Bij consequent gebruik vanaf ca. 8 weken geeft dit beautysupplement een egalere teint en mooie glow.

 

Antioxidanten: Vrije radicalen vangers

Vitamine E is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling. Het werkt goed samen met vitamine C dat de huid van binnenuit verzorgd en helpt de cellen beschermen tegen vrije radicalen. De vitamine E en C ondersteunen een gehydrateerde en veerkrachtige huid, wat helpt om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. 

Antioxidanten vullen elkaar aan en versterken elkaar's effecten. Een combinatie van verschillende antioxidanten is daarom een uitstekende keuze voor de gezondheid en voor een mooie huid. Als je naast je voeding extra antioxidanten neemt, is een combinatie van verschillende antioxidanten zoals vitamines C en E, zink en selenium een goede keuze voor de gezondheid èn voor een mooie huid. Als je daarbij een preparaat gebruikt met collageen, kun je het uiterlijk van je huid helemaal een extra ‘boost’ geven.

Een goede multi bevat ook meteen een brede aanvulling van voedingsantioxidanten. Een hoge dosering vitamine C kan daar indien gewenst nog naast worden genomen, bijvoorbeeld om je immuunsysteem te ondersteunen als je veel sport. Vitamine C (250 mg/dag) kan de weerstand verhogen bij intensieve lichamelijke activiteit. 

 

Kies natuurlijk vitamine E

Synthetisch gemaakt vitamine E heeft een andere scheikundige structuur dan vitamine E in de natuur. Natuurlijke vitamine E is sterker werkzaam dan de synthetische variant. In een goedkope multi wordt vaak de synthetische vorm verwerkt. Dit kun je herkennen aan de ‘l’ in de naam. Op het etiket staat dan term ‘dl-tocoferol’. Staat er d-alfatocoferol (dus zonder l), dan is de herkomst natuurlijk.  Wanneer het label alleen ‘vitamine E’ vermeldt, zal het product synthetisch (goedkoper) vitamine E bevatten.

 

Vitamine C en collageenvorming

Antioxidanten helpen beschermen tegen de invloed van zonlicht en luchtvervuiling. De meest bekende ‘vrije-radicalenvanger’ is vitamine C.  Vitamine C beschermt de huidcellen tegen UV-schade, maar speelt daarnaast een rol bij de vorming van collageen in het lichaam. Voldoende vitamine C is dus ook belangrijk voor de collageenaanmaak in de huid, wat de huid verstevigt.

 

Resveratrol supplementen

Resveratrol is een stof die van nature voorkomt in druivenschillen en rode wijn. In tegenstelling tot astaxanthine en co-enzym Q10 is resveratrol de laatste jaren wél een populair ingrediënt in crèmes en serums. Resveratrol heeft geen intense kleur, waardoor het gemakkelijk kan worden opgenomen in huidverzorgingsproducten zonder ongewenste effecten op de huidskleur. Door resveratrol op de huid aan te brengen, kun je de huid effectief beschermen tegen omgevingsstressoren, wat resulteert in een stevigere, gladde en jeugdige huid.

 

Wanneer je resveratrol via supplementen inneemt, kan het van binnenuit werken en je hele lichaam, inclusief de huid, van voordelen voorzien. Resveratrol is namelijk ook goed voor het hart*. Bovendien kunnen supplementen hogere concentraties resveratrol leveren dan crèmes, waardoor je mogelijk effectievere resultaten ziet in het uiterlijk van je huid. Dit moet je weten als je een resveratrol supplement gaat gebruiken.

* Deze gezondheidsclaims zijn nog ter beoordeling van EFSA.

 

Omega-3 voor de huid

Omega-3 vetzuren staan bekend om hun talloze gezondheidsvoordelen, maar wist je dat ze ook een belangrijke rol spelen voor je huid? Deze essentiële vetzuren, die je vooral vindt in vette vis zoals zalm en makreel, maken deel uit van het celmembraan. Het celmembraan is een fundamentele structuur die de cellen beschermt en reguleert wat erin en eruit gaat. 

Omega-3 vetzuren, zoals EPA en DHA, helpen de celmembranen flexibeler te maken. Hierdoor is de huid in staat is om vocht vast te houden en schadelijke stoffen buiten te houden. Een goed functionerend celmembraan zorgt voor een gehydrateerde en veerkrachtige huid.

 

Supplementen met omega-3 kunnen vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om voldoende omega-3 via hun dieet binnen te krijgen, omdat ze geen of weinig vis eten. Algenolie is een veganistische en duurzame bron van omega-3 vetzuren. Het levert dezelfde omega-3 vetzuren als visolie, zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), maar zonder de noodzaak om vissen te gebruiken. In tegenstelling tot traditionele visolie, die omega-3 vetzuren uit vette vissen haalt, wordt algenolie direct uit algen gewonnen. 

 

Algenolie: Duurzaam en diervriendelijk

Algenolie is een volledig plantaardig product, waardoor het ideaal is voor vegetariërs en veganisten. Het kweken van algen voor olie heeft een veel kleinere ecologische voetafdruk dan de visserijindustrie. Algen groeien snel en vereisen minder land en water dan andere gewassen. Odat algen in gecontroleerde, schone omstandigheden worden gekweekt, is er geen risico op overbevissing of ecologische schade aan oceanen en zeeën.

Algenolie heeft geen visachtige smaak of geur, wat vaak een bezwaar is bij traditionele visolie. Dit maakt het een aangenamere optie voor mensen die moeite hebben met de smaak of geur van visolie supplementen.

Let er bij de aanschaf van een algenolie supplement op dat de olie gecertificeerd is en gecontroleerd op zuiverheid en effectiviteit, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt. Algae™ Mega wordt geproduceerd volgens strikte kwaliteitsnormen en is vaak vrij van verontreinigingen zoals zware metalen die soms in visolie kunnen voorkomen. Dit zorgt voor een pure algenolie die betrouwbaar is voor dagelijks gebruik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.