Hmm... recept voor Matcha ijs

Gepubliceerd op 12 augustus 2024 om 14:33

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Matcha ijs maak je voortaan zelf!  Volg de stappen van onderstaand matcha ijs recept. Dat begint natuurlijk met het aanschaffen van NutraSkin Matcha.

 

Ingrediënten voor matcha ijs

- 2 kopjes volle melk
- 1 kopje slagroom
- 3/4 kopje suiker
- 3 eetlepels matcha poeder (groene thee poeder)
- 4 eidooiers
- 1 theelepel vanille-extract

 

Zo maak je matcha ijs

  1. Voorbereiding van de melk en room:
    - Meng de volle melk en slagroom in een middelgrote pan.
    - Verhit het mengsel op middelhoog vuur totdat het bijna kookt, maar niet kookt. Haal van het vuur.
  2. Macha poeder mengen:
    - Voeg de matcha poeder toe aan de warme melk en room en klop goed tot de matcha volledig is opgelost en het mengsel glad is. Laat het iets afkoelen.
  3. Eiermengsel bereiden:
    - In een aparte kom, klop de eidooiers en suiker samen totdat het mengsel lichtgeel en romig is.
  4. Melk en eiermengsel combineren:
    - Voeg een beetje van het warme melk-mengsel toe aan de eidooiers en klop goed (dit is om de eieren op temperatuur te brengen zonder ze te koken).
    - Giet daarna het eiermengsel langzaam terug in de pan met de rest van de melk en room, al roerend.
  5. Verwarm het mengsel:
    - Zet de pan terug op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de achterkant van een lepel bedekt (ongeveer 5-7 minuten). Laat het niet koken om schiften te voorkomen.
  6. Vanille-extract toevoegen:
    - Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
  7. Afkoelen:
    - Giet het mengsel door een fijne zeef in een schone kom om eventuele klontjes te verwijderen.
    - Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het vervolgens in de koelkast om volledig af te koelen (minstens 4 uur of een nacht).
  8. IJs maken:
    - Zodra het mengsel goed gekoeld is, giet het in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant.
    - Als je geen ijsmachine hebt, giet het mengsel dan in een luchtdichte container en zet het in de vriezer. Roer elk half uur om de ijskristallen te breken, totdat het ijs stevig is.
  9. Serveren:
    - Schep het matcha ijs in kommen en serveer direct. Je kunt het ijs ook garneren met wat matcha poeder.

 

Geniet van je zelfgemaakte matcha ijs!

 

zelf matcha ijs maken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.